Prešovská FVT TU nezvýši počet prijímaných študentov

18.02.2005 Celý región

Fakulta výrobných technológií (FVT) v Prešove Technickej univerzity (TU) v Košiciach hodlá prijať v novom akademickom roku 2005/6 približne 420 študentov do ...
Fakulta výrobných technológií (FVT) v Prešove Technickej univerzity (TU) v Košiciach hodlá prijať v novom akademickom roku 2005/6 približne 420 študentov do prvého ročníka. Zodpovedá to situácii z predošlých rokov. Z prijatých uchádzačov o štúdium absolvuje zápis napokon 250 - 260.

Informoval o tom novinárov v Prešove 16. februára novozvolený dekan FVT Jozef Novák-Marcinčin.
Novinkou v študijnej ponuke je možnosť štúdia konfekčných výrobných technológií. Dekan povedal, že novú maturitnú skúšku nebudú akceptovať ako jediné kritérium prijatia. Vysvetlil to aj tým, že o štúdium prejavujú záujem i takí, ktorí robili maturitnú skúšku v predchádzajúcich rokoch. Po prvýkrát budú v dennej forme prijímať - v zmysle platného zákona o vysokých školách do trojročného bakalárskeho štúdia.
FVT prijíma prihlášky uchádzačov o štúdium do 30. apríla. V prvej dekáde júna urobí výberové konanie, v ktorom prijme do radov poslucháčov tých, ktorí na základe výsledkov stredoškolského štúdia budú zodpovedať stanoveným kritériám. Pre tých, ktorí im nevyhovejú je prijímacia skúška z matematiky stanovená na 22. a 23. júna.
Na začiatku tohto akademického roka mala FVT 1088 poslucháčov vo všetkých formách štúdia, v dennej z nich študovalo 720. Poslucháči sú väčšinou z Prešovského kraja. Všetky študijné programy sú akreditované, nanovo má FVT prejsť svojou akreditáciou v roku 2007.
Nový dekan je v poradí tretím v histórii fakulty, ktorá je jedinou mimokošickou súčasťou TU. Založili ju v roku 1992 ako Fakultu odborných štúdií a na FVT s päťročným inžinierskym štúdiom sa transformovala v roku 1996.
(jj)
 

Vyberte región

mark